Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaj z kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
ser żółty 8 plastrów
kurki 30 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaj z kurkami

Kurki myjemy i osączamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy i dusimy 10 minut na oleju.Filety mujemy, kroimy na 8 kotletów i rozbijamy. Opruszamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera i lżkę farszu z kurek i cebuli. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłusonym jajku i bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu. Podajemy z ziemniakami lub frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 30.11.2012 21:25
Oryginalny pomysł, ale danie wydaje się smakowite.
dorotka0000025 09.01.2012 15:23
super
joanna77 18.07.2011 22:54
mniam
romanrafal
romanrafal 23.05.2011 04:38
super cudeńko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak