Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do 200°C. Formę do muffinek natłuścić i wysypać bułką tartą.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Ostrym nożem ściąć dokładnie skórkę z pomarańczy - także tę białą. Cząstki wyfiletować i zmiksować. W osobnej misce ubić jajko z mlekiem i olejem, dodać zmiksowaną pomarańczę i dokładnie wymieszać. Przelać do suchych składników i wymieszać drewnianą łyżką, nie bardzo się do tego przykładając. Na koniec wmieszać posypkę czekoladową.
Gotowym ciastem napełnić foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut. Wyjąć delikatnie z foremek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny przepis, a i muffiny pulchniutkie:)
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Piękne wyrośnięte i apetyczne te muffinki!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    uwielbiam muffinki, a Twoje prezentują się przepysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dziś robiłam, wyszły świetne. Dziękuję za przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    Urocze muffinki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !