Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z karkówki i mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
mięso mielone 30 dag
żółta papryka 1 szt
jajko 1 szt
posiekany szczypiorek 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
majeranek
sól
pieprz
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Z karkówki i mielonego

Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostk e. Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety. Rozbijamy i opruszamy solą i pieprzem. Mielone mięso mieszamy ze szczypiorkiem, papryką, jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na każdy kotlet z karkówki nakładamy porcję farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 27.05.2011 20:28
fajne
romanrafal
romanrafal 27.05.2011 05:02
super
romanrafal
romanrafal 23.05.2011 04:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak