Sposób przygotowania

Składniki ciasta zmiksować, w razie gdy jest zbyt gęste dodać nieco wody, a gdy zbyt rzadkie - mąki. Odstawić na 15 minut. W tym czasie przygotować nadzienie - ricottę wymieszać z jogurtem i cukrem. Dodać jagody pozostawiając trochę do dekoracji. Na dużej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju - ok. 1 łyżkę, dokładnie rozprowadzić po powierzchni. Wlewać nieco ciasta i poruszając patelnią rozlewać na całej powierzchni. Smażyć na złoty kolor, następnie naleśnik przewrócić. Na środku układać nadzienie, zwijać w rulon. Gotowy naleśnik polać śmietaną, udekorować jagodami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    proste
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    wyśmienite polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !