Sposób przygotowania

Grzyby umyj, osusz, posól i duś 30 minut we własnym sosie na małym ogniu, często mieszając. Zdjąć rondel z ognia, przelać kurki przegotowaną wodą, odcedzić. Przygotować galaretkę; żelatynę zalać małą ilością zimnej wody i odstawić, żeby napęczniała. Kostki rosołu rozpuścić w litrze wrzątku, dodać namoczoną żelatynę, zagotować, przecedzić przez lnianą ściereczkę. Do filiżanek lub foremek nalać po łyżce galarety, zostawić do zastygnięcia. Włożyć pokrojone mięso i grzyby, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki by galaretka zastygła.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !