Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka mięsno grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso pieczone 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
rosół wołowy 2 kostki
kurki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka mięsno grzybowa

Grzyby umyj, osusz, posól i duś 30 minut we własnym sosie na małym ogniu, często mieszając. Zdjąć rondel z ognia, przelać kurki przegotowaną wodą, odcedzić. Przygotować galaretkę; żelatynę zalać małą ilością zimnej wody i odstawić, żeby napęczniała. Kostki rosołu rozpuścić w litrze wrzątku, dodać namoczoną żelatynę, zagotować, przecedzić przez lnianą ściereczkę. Do filiżanek lub foremek nalać po łyżce galarety, zostawić do zastygnięcia. Włożyć pokrojone mięso i grzyby, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki by galaretka zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 27.05.2011 20:29
uwielbiam
romanrafal
romanrafal 27.05.2011 05:00
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak