Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta sojowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 sztuka
ryż 10 dag
rodzynki 1 garść
jajko 1 sztuka
skórka otarta z cytryny 1 sztuka
cynamon
kardamon
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta sojowa

Liście kapusty lekko rozchylamy, obgotowujemy w osolonej wodzie. Osuszamy. Soje miksujemy, dodajemy jajko, ugotowamy ryż, rodzynki, doprawiamy. Nadzienie ostrożnie wciskamy między liście kapusty. Kapustę obwijamy bawełnianą nitką i gtujemy na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 23.05.2011 07:00
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak