Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winna wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
pieczarki 20 dag
mąka 1 łyżeczka
masło 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól
pieprz
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Winna wątróbka

Wątróbki oczyszczamy, osuszamy, opruszamy mąką i smażymy na maśle. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, pod koniec pokrojone jabłka. ZAlewamy winem, doprawiamy i dusimy około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 23.05.2011 07:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak