Sposób przygotowania

Liście umyć, osuszyć, ściąć twarde głąby i chwilę gotować w osolonym wrzątku lub 2 minuty podgrzewać w mikrofalówce, aby zmiękły. Ostudzić.
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Dodać mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Na koniec dodać jajo i dokładnie wymieszać. Porcję mięsa nakładać na środek liści kapusty, brzegi złożyć do środka, a następnie zwijać w ścisłe rulony. W dużym garnku umieścić na dnie resztę liści kapusty, ściśle układać gołąbki, wlać niewielką ilość osolonego wrzątku i dusić pod przykryciem (można ułożyć też liść kapusty) na niewielkim ogniu przez ok. 40 minut. Podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    polecam!!!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maxfighter

    gołąbki moje ulubione danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    fajne, takie tradycyjne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika188

    miam, miam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika188

    miam, miam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !