Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 20 dag
galaretka 1 sztuka
masło 1 kostka
żółtko jajek 1 sztuka
cukier 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
mleko
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec.

Biszkopty umoczyc w rozpuszczonej galaretce i ułożyc w tortownicy.Utrzec maslo z cukrem i żółtkiem.Żelatynę rozpuścic w odrobinie gorącego mleka.Utartą masę połączyc ze startymi na tarce jarzynowej bananami,dodac żelatynę,wymieszac i wyłożyc na biszkopty.Gdy masa nieco stężeje ,polac resztą galaretki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.10.2011 14:31
fajny przepis
Izabela28 23.06.2011 13:30
pyszne to ciasto:)
Elżbieta17 25.05.2011 09:11
Pyszne takie ciacho:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak