Sposób przygotowania

Rodzaj i sposób przygotowania mięska według upodobań. Do tego sosu polecam jedynie, żeby to było samo mięso, bez żadnych dodatków. Mięsko po zamknięciu porów na patelni przekładamy do bulionu. Pod koniec gotowania dodajemy do takiego wywaru ok 1-2 łyżeczek chrzanu na ok pół litra wody. Ilość chrzanu zależy od indywidualnych upodobań. Gotujemy razem przez 3-5 min. Całość doprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem według upodobań. Ja lubię dodawać zioła. Można zagęścić mąką ziemniaczaną lub maizeną. Taki sos to dobry pomysł na zmianę nudnego wywaru mięsnego. Smakuje super, ale zazwyczaj gdy jest lekko chrzanowy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny sosik;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    Lubie róznego rodzaju sosy do mięsa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    genialne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszny ten sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !