Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kuskusem... na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 1 szt
kuskus 0,5 szkl
bazylia świeża 8 listków
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kuskusem... na grilla

Kostkę rosołową rozpuścić w ok. szklance wody i zagotować. Zalać nią kuskus. Poczekać aż napęcznieje.
Paprykę umyć, przeciąć na pół, oczyścić z gniazd nasiennych.
Bazylię posiekać i dodać do gotowej kaszy, doprawić pieprzem i wymieszać.
Położyć na ruszcie i grillować aż do uzyskania miękkości przez paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 22.05.2011 10:02
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak