Sposób przygotowania

Filet pokrój wzdłuż na pół lub na 3 części. Rybę zwiąż namoczonymi w wodzie liśćmi pora.
W garnku zagotuj wodę, wrzuć zawiązane kawałki ryby, połówkę cytryny i ok. 1 łyżki przyprawy Kucharek. Gotuj 10 minut.
Sos: Śmietanę wlej na suchą patelnię. Dodaj koperek, kurkumę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż, aż zgęstnieje. Rybę serwuj na gorąco. Przed podaniem polej sosem.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    tilapię lubię , spróbuję w ten sposób
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    mam opory przed gotowaną rybą ale może się przekonam bo sosik brzmi wyśmienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !