Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tilapia z sosem koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia 3 filety
cytryna 1/2 szt.
przyprawa do potraw Kucharek
zielone liście pora
śmietanka kremowa 500 gram
koperek 1 pęczek
sól
kurkuma 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: tilapia z sosem koperkowym

Filet pokrój wzdłuż na pół lub na 3 części. Rybę zwiąż namoczonymi w wodzie liśćmi pora.
W garnku zagotuj wodę, wrzuć zawiązane kawałki ryby, połówkę cytryny i ok. 1 łyżki przyprawy Kucharek. Gotuj 10 minut.
Sos: Śmietanę wlej na suchą patelnię. Dodaj koperek, kurkumę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż, aż zgęstnieje. Rybę serwuj na gorąco. Przed podaniem polej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 28.10.2011 10:20
mam opory przed gotowaną rybą ale może się przekonam bo sosik brzmi wyśmienicie
Krystyna32 24.05.2011 09:02
extra
misia53 23.05.2011 10:40
tilapię lubię , spróbuję w ten sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak