Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto corn flakes

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 8 szt.
cukier 2 szklanki
ocet 2 łyżki
płatki kukurydziane 4 szklanki
żółtko jajek 8 szt.
mleko 2 szklanki
mąka 1 i 1/2 łyżki
masło 1/2 kostki
margaryna 1/2 kostki
śmietana 18-procentowa 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto corn flakes

Ciasto: Białka ubij, dodaj cukier, ubijaj do rozpuszczenia, dodaj ocet i płatki. Podziel na 2 części i upiec na złoto w 2 blaszkach (25x36 cm) w temp. 180 stopni.
Krem: 3/4 szklanki mleka zmiksuj z mąką i żółtkami, resztę mleka zagotuj. Dodaj rozrobione żółtka, mieszaj, aż powstaną pęcherzyki powietrza, ostudź i utrzyj z masłem i margaryną.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę i zmiksuj. Placki przełóż kremem i śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 19.05.2012 22:42
super
calliope 13.01.2012 09:43
chętnie bym spróbowała :)
Andzia1977
Andzia1977 21.08.2011 19:31
na pewno wypróbuję
halinka1011 22.05.2011 09:40
świetny przepis
suzana 22.05.2011 09:23
fajne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak