Sposób przygotowania

Szparagi oczyść. Obierz i odetnij zdrewniałe końce. Włóż pionowo do wyższego garnka z osoloną wodą, aby główki wystawały na d powierzchnie wody i gotuj ok. 5 minut. Wyjmij je z garnka i odsącz.
Twaróg wyłóż na sitko, by odsączyć z niego serwatkę. Przełóż go do miski, wymieszaj go z żółtkami i szczypiorkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie wałkuj na prostokątny płat na p[osypanej mąką stolnicy. Rozłóż na nim twaróg równą warstwą, a na twarogu ułóż wzdłuż osuszone szparagi.
Zwijaj płat ciasta w roladę i przenoś ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smaruj roztrzepanym jajkiem i włóż do piekarnika. Piecz 35 minut na złoty kolor w temp. 200 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !