Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenna rolada ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zielone szparagi 500 gram
sól
żółtko jajek 4 szt.
posiekany szczypiorek 1 garść
Pieprz biały mielony Prymat
ciasto francuskie 300 gram
jajko do posmarowania
serek wiejski 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenna rolada ze szparagami

Szparagi oczyść. Obierz i odetnij zdrewniałe końce. Włóż pionowo do wyższego garnka z osoloną wodą, aby główki wystawały na d powierzchnie wody i gotuj ok. 5 minut. Wyjmij je z garnka i odsącz.
Twaróg wyłóż na sitko, by odsączyć z niego serwatkę. Przełóż go do miski, wymieszaj go z żółtkami i szczypiorkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie wałkuj na prostokątny płat na p[osypanej mąką stolnicy. Rozłóż na nim twaróg równą warstwą, a na twarogu ułóż wzdłuż osuszone szparagi.
Zwijaj płat ciasta w roladę i przenoś ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smaruj roztrzepanym jajkiem i włóż do piekarnika. Piecz 35 minut na złoty kolor w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 22.05.2011 09:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak