Sposób przygotowania

2 jajka

6 łyżek mąki

4 łyżki cukru

truskawki z kompotu litrowego

2 x galaretka wisniowa Winiar

Robimy biszkopt

czyli ubijamy białka osobno oraz zółtka z cukrem delikatnie mieszamy i dodajemy mąke

po ostudzeniu zalewamy tężejącą galaretką i do lodówki.

Pieczemy około 20 minut w 175 stopniach srednica formy 21 centymetrów :) Smacznego :) 2 jajka

6 łyżek mąki

4 łyżki cukru

truskawki z kompotu litrowego

2 x galaretka wiśniowa Winiar

Robimy biszkopt

czyli ubijamy białka osobno oraz żółtka z cukrem delikatnie mieszamy i dodajemy mąkę

po ostudzeniu zalewamy tężejącą galaretką i do lodówki.

Pieczemy około 20 minut w 175 stopniach średnica formy 21 centymetrów :) Smacznego :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    dobry przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Łatwe i smaczne :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    i wyglada apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam takie deserki, smakowite i w sam raz dla dzieci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !