Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z jabłek i truskawek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 30 dag
truskawki 10 dag
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 3 łyżki
margaryna 2 łyzki
mąka 1 łyżka czubata

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z jabłek i truskawek

Jabłka umyć, zetrzeć na tarce.
Truskawki przetrzeć przez sito, dodać do jabłek, odsączyć z nich sok.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
Do owców dodać mąkę, pianę z żółtek, wymieszać. Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.07.2012 21:49
ale musi być smakowity :)
Ania67 16.04.2012 18:56
extra
Norgiusz 10.04.2012 07:35
mniam
IKrakowianka 09.12.2011 13:55
wyśmienity suflet
magical66 11.10.2011 10:43
pycha
bursztynek 29.09.2011 10:50
ciekawy przepis,
barbara11561 18.09.2011 09:13
pyszne
joanna77 12.07.2011 12:21
super
anja3107 29.06.2011 22:32
mniam pyszny
Kuchareczekjeden 06.06.2011 10:03
super
AgaS10 06.06.2011 09:38
ale pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak