Sposób przygotowania

Przepis jest stary, ale pamiętam jak robiła go moja babcia. Ostatnio za namową rodziny postanowiłem go unowocześnić zrobić samodzielnie. Niektóre elementy z jej przepisu odjąłem, inne dodałem. Przepis okazał się smaczny więc go Wam serdecznie polecam.

Indyka wyczyścić, pokrajać, wrzucić do gorącej wody, posolić i gotować.
W połowie gotowania dodać do niego włoszczyznę (marchewkę, pietruszkę, seler) i przyprawy (kostkę bulionową, pieprz, sól, bazylię, liść laurowy).

W osobnym naczyniu gotujemy pieczarki (pieczarki obieramy, kroimy, wrzucamy na gorącą wodę z solą i gotujemy 25 minut).

Po ugotowaniu pieczarki dodajemy do rosołu, mieszamy. Podajemy z drobnym makaronem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !