Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól indyka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 1 kg
włoszczyzna 50 dag
pieczareki całe 40 dag
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól indyka z pieczarkami

Przepis jest stary, ale pamiętam jak robiła go moja babcia. Ostatnio za namową rodziny postanowiłem go unowocześnić zrobić samodzielnie. Niektóre elementy z jej przepisu odjąłem, inne dodałem. Przepis okazał się smaczny więc go Wam serdecznie polecam.

Indyka wyczyścić, pokrajać, wrzucić do gorącej wody, posolić i gotować.
W połowie gotowania dodać do niego włoszczyznę (marchewkę, pietruszkę, seler) i przyprawy (kostkę bulionową, pieprz, sól, bazylię, liść laurowy).

W osobnym naczyniu gotujemy pieczarki (pieczarki obieramy, kroimy, wrzucamy na gorącą wodę z solą i gotujemy 25 minut).

Po ugotowaniu pieczarki dodajemy do rosołu, mieszamy. Podajemy z drobnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 20.04.2012 19:50
pyszny
mirosława4 19.04.2012 15:03
smaczny i zdrowy:)
fictor123 21.03.2012 09:02
pycha
IKrakowianka 20.03.2012 23:28
świetny
kate.500 18.02.2012 11:23
fajne polaczenie
m1monika 08.10.2011 18:11
smaczny
kanu83 01.09.2011 12:47
extra
Justyna Jussstiii 24.07.2011 17:56
super
Justyna Jussstiii 24.07.2011 17:56
super
joanna77 14.07.2011 13:04
mniam
anja3107 13.07.2011 22:09
smaczny
Kuchareczekjeden 18.06.2011 05:23
ale pyszności
Ania67 16.06.2011 15:16
fajny pomysł
Dorota59 13.06.2011 10:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak