Sposób przygotowania

1. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Duś na oleju ok. 20 min., przypraw do smaku.
2. Mięso umyj, pkrój w kosteczkę. Podsmaż na oleju, przypraw do smaku. Dodaj do pieczarek. Wkrusz kostke rosołową, zalej wodą, zagotuj.
3. Mąkę wymieszaj z małą ilościa wody. Dodaj do sosu, wlej śmietanę i koncentrat pomidorowy, gotuj 10 min. Paprykę pokrój w paski, dodaj do sosu, przypraw. Zagotuj. Sos podawaj np. z ryżem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny sosik,lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na pyszny sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !