Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos węgierski z mięsem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
papryka czerwona 2 szt.
łopatka bez kości 40 dag
śmietana 20 dag
koncentrat pomidorowy 75 g
mąka 1 łyżka
olej
Czosnek suszony Prymat
bazylia
majeranek
sól
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sos węgierski z mięsem i papryką

1. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Duś na oleju ok. 20 min., przypraw do smaku.
2. Mięso umyj, pkrój w kosteczkę. Podsmaż na oleju, przypraw do smaku. Dodaj do pieczarek. Wkrusz kostke rosołową, zalej wodą, zagotuj.
3. Mąkę wymieszaj z małą ilościa wody. Dodaj do sosu, wlej śmietanę i koncentrat pomidorowy, gotuj 10 min. Paprykę pokrój w paski, dodaj do sosu, przypraw. Zagotuj. Sos podawaj np. z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.10.2013 23:45
super pomysł na pyszny sos
IwonaKa 15.09.2013 12:14
świetny sosik,lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak