Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 2 sztuki
posiekane migdały 1\\2 szklanki
cukier 3\\4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mleko 1 szklanka
margaryna Kasia 100 g
aromat migdałowy jeżeli ktoś (chce)

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z migdałami

Sypkie i mokre składniki mieszamy w dwóch osobnych miskach. Następnie mieszamy wszystko razem. Nie wsypujemy wszystkich migdałów od razu! Trzeba zostawić trochę do posypania.Wykładamy ciasto do foremek. Każdą muffinkę posypujemy resztą migdałów i wkładamy do nagrzanego do 180-210 °C piekarnika na 20-25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 22.05.2011 01:18
Przepraszaam, a to nie te z wiórkami robią zamigdałowe?!Coś bardzo podobniutkie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak