Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warmińska z pulpetami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 l
śmietana 18 proc 200 ml
ziemniaki 50 dag
ocet 2 łyżki
majeranek
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
cytryna
mielona łopatka wieprzowa 30 dag
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 2 szt
sól
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Warmińska z pulpetami

Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy w niewielką kostkę. Gotujemy we wrzącym bulionie ok. 15 min. Cytrynę sparzamy i kroimy w plasterki. Pulpety: cebulę obieramy i siekamy, do mięsa wbijamy jajka. Dodajemy cebulę i bułkę tartą. Doprawiamy. Formujemy pulpeciki i obtaczamy w mące. Pulpety wkładamy do wrzącej zupy i gotujemy ok. 10 min. na małym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, octem i czosnkiem. Zabielamy śmietaną. Podajemy z plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak