Sposób przygotowania

1. Rodzynki namocz w winie. Z jednej pomaranczy zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Drugą obierz, miąższ drobno pokrój.
2. Ryby umyj, osusz, przypraw sola i pieprzem. Smaż na oleju po 3 min. z obu stron. Trzymaj w ciepłym miejscu.
3. Na patelnię po smażeniu wlej sok pomarańczowy, dodaj rodzynki, kawałki pomarańczy i skórkę. aaaaaagotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw. Włóż ryby, obróć kilka razy, zagotuj. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawe polaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    lubię ryby,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !