Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie pomarańczowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 szt.
pomarańcze 2 szt.
rodzynki 3 łyżki
ryż 2 szkl.
olej do smażenia
sól
pieprz
wino deserowe 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie pomarańczowym

1. Rodzynki namocz w winie. Z jednej pomaranczy zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Drugą obierz, miąższ drobno pokrój.
2. Ryby umyj, osusz, przypraw sola i pieprzem. Smaż na oleju po 3 min. z obu stron. Trzymaj w ciepłym miejscu.
3. Na patelnię po smażeniu wlej sok pomarańczowy, dodaj rodzynki, kawałki pomarańczy i skórkę. aaaaaagotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw. Włóż ryby, obróć kilka razy, zagotuj. Podawaj z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.01.2014 06:07
lubię ryby,
kate.500 16.02.2013 20:43
ciekawe polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak