Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada cappuccino

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier puder 3/4 szkl.
mąka 1 szkl.
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
masa
mleko 1,5 szkl.
cappuccino czekoladowe 1/2 op.
zagestnik do smietany 2 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cappuccino

1. Ciasto: Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Dodaj przesianą mąkę, kakao i proszek, wlej 100 ml wody, połącz. Piecz ok. 15 min. w temp. 175 stopni. Gorące ciasto ułóż na ściereczce, zwiń razem w roladę, ostudź.
2. Masa: Cappuccino rozpuść w goracym mleku, ostudź. Żelatynę rozpuść w 80 ml. wody. Ostudź. Cappuccino ubij z zagęstnikami do śmietany, wlewając żelatynę. Ciasto delikatnie rozwiń, rozsmaruj masę, zwiń. Odstaw w chłodne miejsce na ok. 4 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 07.11.2012 10:22
ooo fajny pomysł :)
mili_kati 04.03.2012 15:27
super pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak