Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasze grube na mleku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 5-6 szklanka
kasza gryczana 15 dag
masło 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kasze grube na mleku

Kaszę przebrać. opłukać (kaszy gryczanej się nie płucze). Zagotować 1,5 szklanki wody, dodać masło, osolić. Do wrzątku wsypać kaszę. Zagotować. Dogotować w przykrytym rondlu na ochronnej płytce metalowej na zmniejszonym do minimum płomieniu. Zagotować mleko. Ugotować kaszę wyporcjować na telerze, zalać mlekiem i odrazu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak