Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie porowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso drobiowe 30-40 dag
jajko 2 szt
kostki rosołowe 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Białe części pora 20 dag
mąka pszenna 1 łyżka
chrzan 1 łyżeczka
śmietana 30% 50 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie porowym

Mięso wyrobić z jajkami, bułką tartą, natką, solą i pieprzem. Z masy uformuj 8 pulpetów. Zagotuj półtora litra wody z kostkami rosołowymi, włóż pulpety i gotuj 30 minut. SOS;pory oczścić pokroić w paseczki. Masło stopić w rondlu, podsmażyć pory.Oprószyć mąką podlać wywarem z pulpetów około szklanki i gotować do miękkości. Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać i przyprawić. Włożyć pulpety i dusić jeszcze 5 minut.Zdodatkiem chrzanu sos ma bardzo ciekawy, oryginalny smak

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.05.2011 08:52
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak