Sposób przygotowania

1. Drożdże, połowę ciepłego mleka, niewielką ilość cukru połącz. Gdy wyrosną dodaj reszte składników - olej na końcu. Wyrabiaj, aż ciasto będzie odstawało od ręki. Odstaw do wyrośnięcia.
2. Farsz: cebulę posiekaj, podduś na oleju. Dodaj oczyszczone wątróbki, podduś. Dodaj szałwię, oprósz solą i pieprzem. Posiekaj.
3. Z wyrośniętego ciasta formuj kulki. napełnij farszem, zlep. Odstaw do wyrośnięcia. Olej rozgrzej w rondlu, włóż pączki. Smaż pod przykryciem. Gdy sie zrumienią, przewróć na drugą stronę, dosmaż bez przykrycia. Osącz z tłuszczu. Podawaj z surówkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !