Sposób przygotowania

Ziemniaki po obraniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kiełbaskę obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, pozbawić nasionek i pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać pokrojoną w piórka cebulę, jajka, 4-5 łyżek mąki, łyżkę oleju, i przyprawy do zup w płynie oraz przyprawę do potraw z ziemniaków. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju. Polecam wylewać ciasta tyle, żeby placki miały grubość ok 1 cm. Wówczas, dla mnie są najpyszniejsze.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    uwielbiam takie placuszki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    z papryką jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo je lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    placki ......marzenie:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ale pycha placuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Ciekawa propozycja na placki ziemniaczane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !