Sposób przygotowania

Fileta myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Kroimy w cienkie paski. Oprószamy solą i skrapiamy sosem sojowym. Podsmażamy na maśle. Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. Gdy wystygną, osączamy, zalewę zachowujemy. Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki. Morele kroimy w słupki. Owoce dodajemy do mięsa. Podlewamy zalewą z ananasa. Dusimy ok. 15min. Dodajemy mąkę wymieszaną z odrobiną wody, mieszamy. Wlewamy śmietankę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podajemy np. z ugotowanym na sypko ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !