Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z twarogiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 250 gram
cukier waniliowy 30 gram
sok z cytryny 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cukier do posypania
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z twarogiem

Twaróg wymieszać z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Rozmrożone ciasto rozłożyć, pociąć na kwadraty, na środku każdego ułożyć trochę twarogu. Brzegi posmarować rozbełtanym jajkiem i zlepić w trójkąty, albo prostokąty. Na wierzchu posmarować jajkiem i posypać cukrem. Piec w 200-220 stopniach przez ok.15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 11.06.2013 20:32
Lubię ciasto francuskie za jego różnorodne zastosowanie. Pyszny przepis.
Juleczka20 22.10.2012 09:04
super
Grazyna0211 13.07.2012 16:56
ja również je lubię
ziutula
ziutula 16.01.2012 15:28
takie ciastka lubie też....
Izabela/bella81 11.12.2011 12:46
z chęcią zjadłabym jedno
Marlena/Kinia 06.11.2011 18:23
apetycznie wyglądają te ciasteczka, uwielbiam francuskie:)
MAŁGORZATA108 21.05.2011 17:54
Fajny przepis.
Sylwia88 21.05.2011 14:30
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak