Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane roladki z indyka z serkiem topionym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dag
jajko 1 szt
papryka żółta 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
ser topiony 6 (z szynką)

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane roladki z indyka z serkiem topionym

Piersi z indyka rozbić na cienkie plastry, posolić,popieprzyć,ułożyć na nich po plasterku żółtego sera topionego z szynką oraz pasek żółtej papryki ( jest delikatniejsza od czerwonej i lepiej pasuje do delikatnego białego mięsa). Zwinąć w roladkę, namoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 11.07.2011 22:52
mniam
Ania67 05.06.2011 09:21
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak