Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z piersi z indyka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 70 dag
czosnek 2 ząbki
oliwki czarne 15 dag
ryż 30 dag
ocet balsamiczny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smaku
marchewki 3 szt
papryka zielona 1 szt
seler naciowy 3 szt
cebula 1 szt
salami 10 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z piersi z indyka z ryżem

Gotujemy mięso indycze ( wodę trochę solimy) następnie tniemy ją w paski. Ryż także gotujemy i czekamy aż wystygnie. Następnie robimy sos, ucierając czosnek, oliwę, ocet i pieprz. Ryż mieszamy z mięsem, papryką, salami, oliwkami, marchwią, cebulą i selerem wszystko zalewamy sosem, mieszamy i odstawiamy na 30 min. Dekorujemy według gustu np. oliwkami. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką lub pieczywem czosnkowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 04.07.2011 09:49
pycha
Dorota59 15.06.2011 11:45
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak