Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z szynką z indyka i pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka z indyka 50 dag
pomarańcza 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
jogurt naturalny 1 szt
ser żółty 20 dag
majonez 5 łyżek
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1\2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szynką z indyka i pomarańczy

Szynkę i ser pokroić w kostkę. Pomarańcze podzielić na pół, wydrążyć środek i miąższ pokroić, a wydzielony sok zlać do naczynia. Kukurydzę odsączyć na sicie, s ser pokroić w plastry. Wszystkie składniki połączyć. Sos: jogurt połączyć z majonezem, doprawić cukrem, solą i pieprzem oraz ziołami. Dokładnie wymieszać i polać sałatkę. Można podawać zaraz po przyrządzeniu.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 09.02.2012 20:23
super
Iwona45 14.09.2011 20:49
mniam
Ania67 04.07.2011 09:41
naprawdę fajna
Krystyna32 01.07.2011 08:27
super
Jaheira11 21.05.2011 23:53
pyszności
Magdalena80 21.05.2011 23:48
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak