Sposób przygotowania

Indyka zapiekać delikatnie przez 3 min po każdej stronie, na maśle i oleju, w naczyniu żaroodpornym w piekarniku o temp. 200°C. Wyjąć. Oczyszczoną cebulę, marchew i pokrojoną w plastry cukinię opiekać 10 min. Sok z pomarańczy i cytryny wymieszany ze skórkami owoców i miodem, połączyć z musztardą, czosnkiem, imbirem i solą oraz odrobiną pieprzu. Włożyć ponownie mięso do naczynia i zalać mieszaniną przypraw z miodem. Całość doprowadzić do wrzenia a naczynie zestawić z ognia. Przykryć i zapiekać przez 50 min, często podlewając sosem. Ugotować ryż. Mięso z warzywami podawać na półmisku otoczone wianuszkiem ryżu i przybrane skórką pomarańczową.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wykwintna potrawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !