Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna na mleku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 5 szklanka
manna 15 dag
woda 2,5 szklanka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna na mleku

Mannę wymieszać ze szklanką zimnej wody, 1,5 szklanki wody zagotować. Do wrzątku wlać wymieszaną z wodą kaszę, doprowadzić do zawrzenia. Rondel z gotującą się kaszą ustawić na ochronnej płytce metalowej na małym płomieniu gazowym, gotować powoli (często mieszając) przez 15-20 minut. Do ugotowanej kaszy dodawać gorące mleko, doprowadzić do zawrzenia, odstawić, przyprawić do smaku solą i odrobią cukru. Podawać zaraz po ugotowaniu, Amatorzy mogą dodać do każdej porcji łyżkę posiekanej zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.10.2013 22:28
Gęsta i jeszcze polać sokiem, mniam
gosia47-47 26.12.2010 11:59
ciekawe czy dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak