Sposób przygotowania

Umyte i osuszone papryki upiec w gorącym piekarniku. Wyjąć je, gdy skórka sczernieje, zawinąć w folię i zostawić do ostygnięcia, a następnie oczyścić (zdjąć skórkę i usunąć gniazda nasienne), pokroić na ćwiartki, osączyć. Opłukane mięso kurczaka osuszyć, podzielić na cienkie kotlety i posolić. Ciasto rozmrozić, rozwinąć, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać parmezanem. Na środku układać warstwami: połowę mięsa, połowę papryki, oliwki, liście bazylii, druga połowę papryki i drugą połowę mięsa. Brzegi ciasta starannie ze sobą zlepić, a wierzch posmarować jajem i nakłuć. Piec w gorącym piekarniku około 30 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !