Sposób przygotowania

Buraki ugotować, ostudzić, pokroić na plasterki. Parówki posiekać na plasterki. Cebulkę obrać, umyć, posiekać. Zioła umyć, drobno posiekać. Najlepiej jak to będą zielone zioła, bo suszone dają mniej aromatu.
Składniki do sosu winegret: 6 łyżek oliwy, 2 łyżki soku cytrynowego, 1 łyżka musztardy. Rozetrzeć dokładnie musztardę z soła i pieprzem, dodać sok cytrynowy, stale mieszając dolać oliwę. Buraki wymieszać z posiekana cebula, zalać sosem i wstawić na 1 godz. do lodówki. Przed podaniem dodać do buraków pokrojone parówki, wymieszać, posypać ziołami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    takiej nie robiłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajniutka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    coś nowego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !