Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe Cappucino
Piec na małej blaszy (ok 25cm boki) lub dwóch blachach jeśli są większe (np. 22x30) w temp. 170stopni przez ok 25 minut do suchego patyczka. Ciasto ostudzić.
Masę cappucino:
Serek maskaropone rozetrzeć i połączyć z cappucino w proszku. Żelatynę rozpuścić w 6-8 łyżkach ciepłej wody i ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywno a następnie dodać do niej cukier oraz żelatynę. Do ubitej masy dodać serek mascaropone. Przygotowaną masę dość szybko trzeba wyłożyć na jeden z blatów ciasta czekoladowego i przykryć następnym. Wstawić na godzinę do lodówki. Na wierz można wyłożyć jeszcze raz ubitą śmietaną kremówką z śmietanfiksem i udekorować startą czekoladą.
Najlepiej smakuje gdy jest spożywane w ciągu doby.