Sposób przygotowania

Cukinie obieramy i wydrążamy nasienniki, ścieramy na sitko 1/2 cukinii na drobnej tarce, drugą połowę na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku i przekładamy do miski (miałam po odciśnięciu soku 3 szklanki startej cukinii ). Płatki przyrumienić na suchej patelni i dodać do cukinii razem z mąką , cukrem, proszkiem, jajkami i wiórkami kokosowymi wymieszać (ma powstać gęste ciasto), patelnię smarujemy tylko delikatnie olejem i na gorącą kładziemy małe porcje ciasta (moje miały 1cm grubości) smażymy na zloty kolor na niewielkim ogniu.gotowe posypać cukrem pudrem i podać z kisielkiem . Kisiel Morele obrać i wyciągnąć pestki,zagotować 3/4 szklanki wody z 2 łyżkami cukru do gotującej się wody dodać morele i zagotować,na koniec wsypać gorący kubek (dla kontrastu czerwony ) i zamieszać do zgęstnienia

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Naprawdę ciekawy pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !