Sposób przygotowania

Herbatniki zemleć, dodać roztopioną margarynę i dokładnie wymieszać. Masą wyłożyć dno i boki tortownicy. Dobrze docisnąć. Włożyć na 20 minut do lodówki. rozgrzać piekarnik do 180 C i piec przez 10 minut. Odstawić do całkowitego wysudzenia. Lody wyjąć na chwilę z zamrażarki. Ugnieść łyżką aż będą miały taką konsystęcję, że będzie je można rozsmarować na upieczonym spodzie. Powierzchnię lodów wyrównać. Włożyć do zamrażalnika. Czekoladę połamać na kawałeczki, dodać masło. Kremówkę zagotować i gorącą wlać na czekoladę. Zostawić by kawałeczki się rozpuściły od czasu do czasu mieszając by składniki połączyły się. Gdy polewa wystygnie polać nią ciasto i włożyć spowrotem do zamrażalnika.
Smacznego!!!!

--> nakładanie lodów na spód musi się odbywać dość szybko by lody nie zaczęły się topić. Jeśli się wam nie uda radzę nakładać je \"na raty\" tzn. wziąść 1/3 lodów, włożyć do zamrażalnika, potem znowu 1/3 i tak dalej.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    na pewno przepyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !