Sposób przygotowania

Marchewki opłukać, oskrobać. Naciąć wzdłuż, dookoła, kilka (5-6) cienkich rowków ostrym nożykiem a następnie korzenie pokroić w plasterki grubości ok. 5mm - powinny powstać \"kwiatki\". Brokuła także opłukać, odciąć różyczki - łodygę zużyć np. do zupy. W rondlu roztopić masło, wrzucić marchewkę i wymieszać aby pokryła się tłuszczem, dodać 0,5 łyżeczki cukru, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem ok. 2-3 min.. Następnie do rondla włożyć różyczki brokuła, kwiatami do góry, oprószyć całość resztą cukru i solą, dusić ok. 5 min.. Po tym czasie warzywa powinny być ugotowane, ale jędrne. Wyłożyć na półmisek i udekorować listkami natki. Podawać jako dodatek do mięs albo samodzielną przekąskę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajny przepis
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Pięknie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ślicznie podane, zdrowe i smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    takie proste, a takie piekne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    niezwykle smakowicie wygląda
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pieknie to zrobiłaś .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !