Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z galaretką i sernikiem na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 szt
sernik na zimno 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 szt
galaretki truskawkowe 3 szt
mleko 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z galaretką i sernikiem na zimno

Brzoskwinie odsączyć z syropu. Syropem mocno nasączyć biszkopt.
Sernik przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy tyle mleka na ile kupiliśmy sernik. Przygotowany sernik wykładamy na biszkopt. Następnie układamy na nim brzoskwinie. Galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do słodzenia. Tężejące galaretki wylewamy na wierzch. wstawiamy do lodówki i pozostawiamy do całkowitego stężenia. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 29.08.2011 16:42
super ciasto zwłaszcza latem smakuje takie schłodzone
Ewa104 29.07.2011 11:06
Lubię latem takie ciasta.
Ania67 07.07.2011 15:09
rewelacja
joanna77 26.06.2011 21:16
pyszniutkie takie ciacho
wolochski 15.06.2011 23:23
super
marta1371 23.05.2011 17:55
Przepyszne ciasto,właśnie takie lubię
iziona 21.05.2011 08:19
Bardzo apetyczny widok od rana ,a ja piję teraz kawkę tylko ze śmietanką :)
patusia 20.05.2011 23:18
Chociaż za ciastami z galaretką nie przepadam to na to narobiłaś mi ochoty. Zjadłabym sobie z chęcia kawałek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak