Sposób przygotowania

Truskawki umyć,osuszyć i obrać z szypułek.Budyń wymieszać z 4 łyżkami mleka i cukrem.Pozostałe mleko zagotować i wlać wymieszany w mleku proszek budyniowy.Cały czas mieszając podgrzewać.Wystudzić.Marcepan zagnieść z cukrem pudrem i cienko rozwałkować.Z biszkoptu i marcepanu wyciąć ok.28 kółek o średnicy 4 cm.Każde ciasteczko z biszkoptu posmarować łyżeczką budyniu i przykryć marcepanem.Czekoladę roztopić i zanurzać każde ciasteczko,trzymając je na widelcu.Na każdym ciasteczku ułożyć połówkę truskawki.Schładzać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawe,ciekawe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pomysłowo i smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ciekawa nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajna nazwa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawe ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stefcia

    ciekawy deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !