Sposób przygotowania

Ser wkładamy do grubego worka foliowego ( tzw. rękaw do pieczenia) zamykamy szczelnie, wkładamy do garnka z gorącą wodą i delikatnie podgrzewamy aż zmięknie.
W tym czasie kroimy cebulkę, pieczarki i podsmażamy na masełku na rumiano- doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Drobniutko kroimy i mieszamy razem z serkami topionymi, posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.
Miękki, plastyczny ser wałkujemy na placek- nakładamy na niego farsz- zwijamy w roladę.
Owijamy folią spożywczą i najlepiej na kilka godzin wkładamy do lodówki.
Roladę kroimy w poprzek na roladki grubości około1/2 cm.
Idealnie sprawdzają się na wszelkiego typu przyjęciach jako zimna przekąska.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    To wspaniałe,chociaż robiłam tylko raz.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    robię podobnie smaczna rolada
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Wspaniały przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    muszę koniecznie spróbować :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super, na pewno spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne roladki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    aż mi ślinka cieknie na sama myśl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !