Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, marchew i pietruszkę obrać, pokroić w paski. Wszystko wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu przez około 1 godziny. Pod koniec gotowania wyciągnąć mięso, dodać przecier pomidorowy. Śmietanę wymieszać z 3-4 łyżkami wywaru i zalać tym zupę powoli mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować ryż. Zupę rozlać do miseczek, dodać ryż i posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pomidorowa jest zawsze pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    bardzo lubię tą zupkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię pomidorową z makaronem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !