Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurska zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

okonie 1 kg
pomidory 2 szt
bulion warzywny 1 litr
śmietana 30% 1/3 szklanki
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurska zupa rybna

Sprawić ryby, wypłukać, włożyć do wrzącego bulionu i gotować około 30 minut. Miękkie ryby wyjąć na talerz łyżką cedzakową, ostudzić, obrać z ości, głowy wyrzucić a mięso znów włożyć do wywaru. Śmietanę rozprowadzić odrobiną gorącego bulionu, wlać do garnka, wymieszać, przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Zdjąć garnek z ognia. Dodać pokrojone w kostkę pomidory bez skórki i posypać posiekaną zieleniną. Podawać z makaronem lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.05.2011 06:52
super
romanrafal
romanrafal 26.05.2011 04:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak