Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

asaurówka z kapusty czerwonej i węgierek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 30 dag
węgierki świerze lub suszone 10 sz
olej 2-3 łyżki
musztarda łagodna 1 łyżeczka
sok z cytryny lub kwasek cytry do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: asaurówka z kapusty czerwonej i węgierek

Kapustę oraz obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach. Świerze śliwki pokroić w cienkie słupki, suszone wcześniej kilka godzin moczyć a następnie osuszyć, usunąć pestki a miązsz pokroić w paski. Rozdrobione produkty skropić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, doprawić do smaku solą i cukrem. Polać sosem przygotowanym z musztardy i oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.05.2011 05:18
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak