Sposób przygotowania

Korpus kurczaka umyj, zalej litrem wody ze sporą szczyptą soli. Doprowadz do wrzenia i odszumuj. Dodaj liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Włoszczyzne dokładnie oszyść, opłucz, rozdrobnij. Wrzuć do garnka. Gotuj wywar na małym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godz. Filet z indyka wrzuć do wywaru na 10 nim. Wyjmij posiekaj w kostkę. Wymieszaj w misce z obraną i poszatkowaną cebulą. Wbij jajka. Dodaj namoczoną w mleku kajzerkę i tyle mąki, by powstała zwarta masa.Dopraw ją solą oraz pieprzem. Uformuj pulpety. Pulpety wrzuć do zupy i gotuj 10 - 15 min. Na koniec zupę raz jeszcze dopraw do smakusolą i pieprzem. Podawaj z pulpetami. Przed podaniem posyp koperkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !