Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica po angielsku*

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 80 dag
olej 5 łyżek
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
chili Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica po angielsku*

Polędwicę opruszyć solą, pieprzem oraz mąką. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć polędwicę ze wszystkich stron. Polędwicę wstawić do piekarnia nagrzanego do temp. 210 stopni i piec przez ok. 15 min. polewając wytwarzającym się sosem. Polędwicę pokroić na grube plastry. Do wytworzonego sosu dodać masło oraz koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku chili, wymieszać i polać polędwicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 31.07.2013 08:40
pyszne miesko
alaaa 12.05.2012 19:50
pyszne i delikatne miesko
Wafelek2601 01.02.2012 00:25
super
olkaaa 30.12.2011 00:10
interesujące
ziutula
ziutula 13.08.2011 07:41
dobre mięsko...
Ewelina38 11.06.2011 23:29
rewelacja
Robert10 23.05.2011 11:07
smaczne jedzonko
MAR3STA 21.05.2011 20:47
uwielbiam;)
Ania67 21.05.2011 08:12
Fajny sposób na pyszne miesko
Magdalena1110 21.05.2011 07:40
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak