Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka na zimę

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa
masło
pieprz do smaku
przyprawa warzywna, np kucharek do smaku
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka na zimę

Kalarepę obieramy i kroimy w kosteczkę ,podduszamy na niewielkiej ilości tłuszczu,doprawiamy do smaku.Gotową kalarepę przekładamy do pojemniczków, posypujemy koperkiem i mrozimy.
Do czego przyda nam się taka zimą
-do zupy jarzynowej
-zmiksowana do zupy kremowej z kalarepy
-dodana do marchewki jako jarzynka do ziemniaków
-do sałatek
-podana z podsmażoną bułeczką i ziemniaczkami do sadzonego jajka PYCHA

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 25.10.2011 10:09
fajna
Emilia22 20.05.2011 19:29
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak