Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia marynowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper gałązki
pietruszka zielona gałązki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 torebka
Zalewa:
woda 1.1/2 litra
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 3.1/2 łyżki
sól 1.1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia marynowana

Umytą cukinię bez obierania kroimy w cienkie plasterki (cukinia musi być młoda i jeszcze cienka z małymi gniazdami nasiennymi) i układamy w słoikach, dodajemy po kilka ziarenek kolorowego pieprzu, koper i pietruszkę w całości po 2-3 gałązki.
Składniki zalewy gotujemy i zimną zalewamy słoiki, gotujemy do 3 min od zagotowania wody.
Dłuższe gotowanie spowoduje że cukinia za bardzo zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 30.08.2011 18:54
super!
Ewa104 10.07.2011 21:58
Nie robiłam cukinii w ten sposób.Spróbuję!
MAR3STA 28.06.2011 21:01
ciekawe jak smakuje, na pewno wypróbuję;)
ewasylwia 21.05.2011 10:45
przepis ciekawy napewno zrobię
szyba 20.05.2011 18:13
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak